Cabrio: kap open en kop in de wind!

Het is zomer! Steeds meer Nederlanders genieten daar extra van als ze onderweg zijn. Zij rijden namelijk een cabrio. Zodra het zonnetje schijnt, betekent dat:  kap open en kop in de wind!

Senior stel in een cabrio

Cabrio’s worden steeds populairder. En er zijn er genoeg te koop! Een snelle check op een grote autowebsite leert dat u kunt kiezen uit bijna 11.000 cabriolets!

De goedkoopste, een oude Renault, kost u slechts € 150,-. Voor de duurste is de vraagprijs bijna € 2 miljoen. Maar dan heeft u wel een Ferrari F50. In de prijsklasse tussen de € 2.500 en € 10.000 kunt u kiezen uit zo’n 3.500 cabrio’s.

Populairste cabrio’s

VWE Automotive heeft twee jaar geleden onderzoek gedaan naar de populairste cabrio’s van dat moment. Het ging daarbij om nieuwe auto’s. De top 10 ziet er zo uit:

Kwetsbaarder

U verzekert uw cabrio natuurlijk goed. Houd er wel rekening mee dat u meestal een iets hogere premie betaalt dan voor een vergelijkbare sedan, station of hatchback. De (nieuw)waarde van cabrio’s is namelijk hoger. Bij een WA+ met inbraakverzekering en een all riskverzekering speelt verder mee dat cabrio’s kwetsbaarder zijn dan auto’s met een koetswerk dat helemaal van staal is. Ook is de kans op schade door noodweer is groter vanwege de stoffen kap.

Beste cabrioverzekering

Bent u op zoek naar de beste verzekering voor uw cabrio tegen de scherpste premie? De ene verzekeraar is de andere niet. Sommige hebben zich zo gespecialiseerd, dat zij de risico’s anders benaderen dan reguliere autoverzekeraars. Wij helpen u graag met het vinden van de cabrioverzekering die het beste bij u én uw auto past.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Meer over Vakantietips