Genieten van zomerse festivals!

Festivals zijn in Nederland nog altijd erg populair. Dit jaar worden meer dan 1.100 georganiseerd! Bent u één van die miljoenen festivalgangers? Wij staan stil bij een paar verzekeringen die van pas kunnen komen.

Foto spelende band festival

Voor een bezoek aan een festival geldt vaak hetzelfde als voor een vakantie: u neemt waarschijnlijk ongemerkt behoorlijk wat waardevolle spullen mee. Denk aan cash geld voor hapjes en drankjes, uiteraard uw telefoon en misschien ook nog een camera of uw tablet.

Inboedelverzekering of kostbaarhedenverzekering

Bij schade of diefstal op een festival kan de buitenhuisdekking van uw inboedelverzekering uitkomst bieden. Check dus of u er eentje heeft vóórdat u een festival bezoekt. Controleer ook de voorwaarden goed. Hetzelfde geldt voor een smartphone-verzekering.

Heeft u geen buitenhuisdekking en wilt u wel dat uw kostbare spullen onderweg verzekerd zijn? Dan kunt u ook overwegen om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer u op een meerdaags festival bent en een overnachting heeft geboekt of als het dagje festival onderdeel van uw vakantie vormt, kunt u schade mogelijk verhalen op de bagagedekking van uw doorlopende reisverzekering. Voorwaarde is wel dat u kunt aantonen dat u meerdere dagen weg was, bijvoorbeeld met een bewijs van boeking of een rekening van uw overnachtingsadres. De hoogte van de dekking is uiteraard afhankelijk van het pakket dat u hebt gekozen en de voorwaarden die uw verzekeraar hanteert.

Annuleringsverzekering

Heeft u een annuleringsverzekering of een dekking hiervoor in uw reisverzekering? Dan vergoeden sommige verzekeraars ook de kosten van toegangsbewijzen van betaalde festivals als u door omstandigheden bent verhinderd of wanneer u bijvoorbeeld bent gestrand op weg naar het festival.   

Vind de leukste festivals!

Zin om naar een festival te gaan maar geen inspiratie? Kijk dan eens op op de website www.festivalinfo.nl. Hier vindt u een overzicht van bijna alle festivals die in Nederland worden gehouden.

Let op de voorwaarden!

Elke verzekeraar heeft haar eigen voorwaarden. In het geval van diefstal kan er al snel onduidelijkheid ontstaan. Zo vergoeden de meeste inboedelverzekeringen met buitenhuisdekking schade als gevolg van zakkenrollen niet terwijl een overval wel weer is gedekt. Legt u uw tas naast u neer op de grond en wordt deze gestolen? Dan is dit in veel gevallen niet gedekt. Trekt de dief de tas van uw schouder? Dan weer wel. Lees dus altijd alle kleine lettertjes, zodat u precies weet wanneer u wel en niet verzekerd bent.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Meer over Vakantietips