13 miljoen Nederlanders op vakantie

Goed voorbereid op weg: alles over uw vakantieverzekeringen

Wat zijn uw plannen voor de zomervakantie? Lekker weg in eigen land? Op vakantie in Frankrijk of Duitsland? De zon opzoeken rond de Middellandse Zee? Of gaat u dit jaar naar een verre bestemming?

Gezin in bos bij camper

Een kleine 13 miljoen landgenoten hebben voor deze zomer vakantieplannen gemaakt. Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn onverminderd geliefd als vakantieland en ook Italië handhaaft zich in de top. Turkije, dat de laatste jaren wat was weggezakt, mag zich verheugen in een weer groeiende belangstelling. Opkomende zonbestemmingen zijn onder andere Egypte en Tunesië.

Verre reizen

Van de verre bestemmingen doen vooral de Verenigde Staten het goed. Een deel van de reizigers huurt een camper om daarmee rond te trekken, anderen gaan op citytrip. Vooral New York springt eruit en staat bij veel touroperators op nummer 1. En in Azië zijn Bangkok en Bali erg populair.

Eigen land

Ongeveer 3 miljoen Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Ze huren een huisje of kamperen met tent, caravan of camper. Traditioneel zijn de provincies Gelderland en Limburg de meest favoriete vakantiebestemmingen binnen de landsgrenzen.

Check uw verzekeringen

Waar u ook naartoe gaat, wat u ook gaat doen, zorg ervoor dat u goed voorbereid op weg gaat. Kijk van tevoren ook nog even naar uw verzekeringen. Dan weet u zeker dat u alles, mocht er iets onvoorziens gebeuren, goed op orde heeft. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten per verzekering voor u op een rij gezet.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.