Slimme en duurzame zomerverbouwing

U woont al heerlijk, maar wilt uw ‘thuis’ nog comfortabeler maken. Dus heeft u besloten om te gaan verbouwen. De zomervakantie wilt u gebruiken om meters te maken. Als u toch bezig bent, overweeg dan om uw huis direct een stuk duurzamer te maken!

Man is een dakkapel op een huis aan het plaatsen

Een op de twaalf Nederlands heeft in 2018 – een deel van – het vakantiegeld geïnvesteerd in de eigen woning. Naar verwachting zal dat dit jaar niet anders zijn, het percentage schommelt al jaren rond de 10%. Vaak is het geld bestemd voor onderhoud, maar ook verduurzaming en verbouwingen zijn concrete doelen.

Interessant rendement

Gaat u deze zomer verbouwen? Neem dan gelijk duurzaamheidsmaatregelen! Dat hoeven niet meteen zonnepanelen of een warmtepomp te zijn. Vooral als uw huis nog niet optimaal is geïsoleerd, kan dat een goede eerste stap zijn. Isoleren is namelijk niet alleen goed voor de planeet, het levert ook interessante rendementen op!

Zo verdient u een investering van ± € 2.000 in spouwmuurisolatie in vier jaar terug. Dat is een rendement van 25%! Vloerisolatie en dakisolatie renderen iets minder, maar leveren nog altijd veel meer op dan uw spaargeld op de bank.

Geld lenen voor duurzamer huis kan interessant zijn

Heeft u niet voldoende geld voor uw plannen? Overweeg dan om te lenen voor uw duurzame verbouwing. Ondanks de rente die u moet betalen, kan dat lonen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om ‘groen’ te lenen. We hebben de belangrijkste voor u op een rij gezet:

Hypotheek verhogen
U kunt overwegen om uw huidige hypotheek te verhogen. Dat is mogelijk als u overwaarde heeft of kunt aantonen dat uw huis meer waard wordt door de verbouwing. Als u de extra hypotheek aflost, kunt u de rente waarschijnlijk aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Meer weten? Maak dan een afspraak met ons.

Nationale Hypotheekgarantie
Binnen de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bestaat de mogelijkheid om tot 106% te lenen als u uw huis wilt verduurzamen. Ook hierover kunnen wij u informeren.

Energiebespaarlening
Wilt u energiebesparende maatregelen treffen? Dan kunt u wellicht gebruik maken van de Energiebespaarlening. Deze bedraagt maximaal € 65.000. Meer informatie vindt u op Energiebespaarlening.nl.

Regionale Duurzaamheidslening
Met de Regionale Duurzaamheidslening kunt u tot € 50.000 lenen om uw huis te verduurzamen. Voorwaarde is wel dat uw gemeente meedoet aan deze regeling. Dit kunt u controleren op de website Energiesubsidiewijzer.nl.

GreenLoans
Ook GreenLoans biedt leningen aan tot € 50.000. Meer informatie vindt u op GreenLoans.nl. Voor alle leningen geldt een toets bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Rekentool rendement

U wilt natuurlijk wel weten wat die investeringen u opleveren. Op internet vindt u tal van energiescans, die veelal worden aangeboden door energiebedrijven. Meestal moet u wel onder andere uw e-mailadres opgeven, zodat ze u gericht kunnen benaderen.

Wilt u dit liever niet? In samenwerking met HomeQgo biedt hypotheekverstrekker bijBouwe een online energiescan aan die u direct resultaat laat zien op basis van uw postcode en huisnummer.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning? Wij helpen u graag op weg. Bel ons gerust voor een afspraak!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Meer over Vakantietips