Vakantie in eigen huis en tuin

Blijft u deze zomer thuis? Ook tijdens een ‘staycation’ valt er genoeg te genieten! Want met de juiste voorbereiding kan vakantie in eigen huis en tuin net zo leuk zijn als op reis gaan!

Man licht te zonnen in de tuin

De drie grootste voordelen van thuis vakantie vieren: het kost u aanzienlijk minder, u hoeft uw koffers niet te pakken én u slaapt in uw eigen bed!. Maar het moet natuurlijk wel voelen als een echte vakantie. Daarom zetten wij wat tips voor u op een rij.

Tip 1: Goede voorbereiding
Het klinkt misschien gek, maar ook als u thuis blijft, is een goede voorbereiding van belang. Als u ervoor zorgt dat de was is gedaan, de koelkast vol staat en het huis aan kant is, heeft u daar verder geen omkijken meer naar.

Tip 2: Zorg dat de tuin zomerklaar is
Deze tip valt natuurlijk ook onder de voorbereidingen, maar is belangrijk genoeg om apart te benoemen. Geniet u graag van een barbecue tijdens een zwoele zomerse avond? Zorg er dan voor dat ‘ie al klaar staat en dat het ergste winterstof eraf is. Heeft u een zwembad? Zet het op en vul het. Dan kan de zon het water vast opwarmen…

Tip 3: Doe wat u op vakantie ook zou doen
Tijdens een vakantie doen we vaak dingen waar we anders niet aan toekomen. Neemt u gewoonlijk een stapel boeken mee? Haal die dan nu ook in huis. Bezoekt u veel musea? Ook in eigen land zijn er vast nog genoeg die u nooit van binnen hebt gezien. Of is er een bijzondere tentoonstelling in een museum dat u al kent.

Tip 4: Doe niet wat u op vakantie niet zou doen
Minstens zo belangrijk als de vorige tip! Gaat u tijdens uw vakantie elke dag uit eten? Doe dat dan nu ook. Zet u de wekker niet? Dan nu ook niet doen.

Tip 5: Ga op ontdekkingstocht
Op vakantie pakken we regelmatig de auto om de omgeving te verkennen. Vaak maken we op die manier heel wat kilometers. Ook in de omgeving van uw eigen huis is er waarschijnlijk nog genoeg nieuws te ontdekken. Niet alleen in nabij gelegen steden, ook vaak in dorpjes. Of bezoek eens een natuurgebied bij u om de hoek!

Tip 6: Telefoon en e-mail uit!
Thuis zijn we sneller geneigd om onze zakelijke telefoon aan te laten staan en regelmatig te controleren of er nog nieuwe e-mails zijn. Niet doen! U heeft immers vakantie? Zet uw werktelefoon dus uit en uw out-of-office-melding aan! Ook is het verstandig om op uw werk niet te zeggen dat u thuis blijft. De kans dat collega’s u bellen als er problemen zijn, is dan veel kleiner.

Tip 7: Geniet van uw eigen huis
Eerlijk is eerlijk: vaak is uw eigen huis toch de beste plaats om te verblijven. Geen doorgezakte bedden, geen vies sanitair en aanzienlijk meer ruimte dan in uw hotelkamer of tent! Als u zich dat realiseert, geniet u nog meer. En niet alleen tijdens uw vakantie…

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Meer over Vakantietips