Eindelijk weer onbezorgd op wintersport!

Veel mensen verheugen zich op een onbezorgde wintersportvakantie. Na twee coronawinters staan alle seinen vooralsnog op groen. Toch adviseren we u om de actuele ontwikkelingen te volgen én om te controleren of er nog coronaregels gelden in het wintersportland van uw keuze.

wintersport, skipiste met liften en vakantiegangers

Zo moet u in Oostenrijk bijvoorbeeld nog altijd een FFP2-mondkapje dragen in gezondheidszorginstellingen, verzorgings- en bejaardenhuizen en als u naar de apotheek gaat. Voor een overzicht per land kunt u het beste even kijken op de website van Nederland Wereldwijd.

Zorgverzekering en reisverzekering

Uiteraard zorgt u er ook voor dat uw verzekeringen op orde zijn. Als u op reis gaat, zijn twee verzekeringen altijd belangrijk: uw zorgverzekering en uw reisverzekering. Uw basiszorgverzekering vergoedt in elk geval in de Europese Unie zorgkosten zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een arts of een ziekenhuisopname. Maar let op: zorgverzekeraars vergoeden de medische kosten in het buitenland volgens de in Nederland geldende tarieven.

Dure zorg

In de meeste gevallen voldoet dat. Maar in sommige landen zijn de kosten van zorg een stuk hoger dan in Nederland. In dat geval moet u het verschil zelf betalen. Een duur wintersportland is bijvoorbeeld Zwitserland. En in bepaalde skigebieden in Oostenrijk heeft u kans dat u na een ongeval in een privékliniek terechtkomt. Ook dan moet u op hoge(re) kosten rekenen.

Duizenden euro’s

Verder dekt de zorgverzekering niet altijd alle kosten die u moet maken. Mocht u ongelukkig vallen, dan kan dat een behoorlijke kostenpost opleveren, zeker als dit off piste gebeurt. Als de hulpdiensten u met een helikopter moeten ophalen en u daarna liggend met een gipsvlucht naar Nederland wordt vervoerd, lopen die kosten al snel op tot duizenden euro’s.

Aanvullende dekking

Er zijn twee mogelijkheden om u extra te verzekeren voor zorg in het buitenland. Bij het afsluiten van uw aanvullende zorgverzekering kunt u er één kiezen met dekking voor het buitenland. Die mogelijkheid heeft u echter maar op één moment in het jaar. Heeft u geen uitgebreide buitenlanddekking via uw aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u een dekking voor medische kosten bij uw reisverzekering afsluiten.

Wat vergoeden uw verzekeringen?

Controleer van tevoren dus of uw reisverzekering en zorgverzekering aansluiten bij uw wensen en wat ze precies vergoeden. Komt u er niet helemaal uit, twijfelt u over de dekking van uw reisverzekering of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.